Mevsimine Göre Meyve-Sebze
Yaz meyve ve sebzeleri Yazın özellikle hafif ve serinletici sebze meyvelere odaklanın. Çilek, kırmızı erik, yaz kabağı, nane gibi.
HAZİRAN
Sebzeler; Enginar, bezelye bakla, semizotu, salatalık, barbunya, taze patates, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, domates, kabak, rezene, sivri biber, üzüm yaprağ, çalı fasulyesi, marul, soğan, sarımsak, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler; Can erik, çilek, kiraz, kayıs, şeftali, dut, vişne, mürdüm eriği
TEMMUZ
Sebzeler ; Kabak, semizotu, salatalık, barbunya, patates, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, domates, börülce, bezelye, sivri biber, taze sarımsak, mısır, soğan, sarımsak, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler; Kiraz, vişne, şeftali ,karpuz, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, kayısı, mürdüm eriği
AĞUSTOS
Sebzeler; Kabak, semizotu, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, domates, börülce, bamya, kırmızı biber, barbunya, mısır, iç bakla, soğan, sarımsak, dereotu, fesleğen
Meyveler; Vişne, şeftali, karpuz, kavun, mısır , üzüm, mürdüm eriği, dut, böğürtlen, incir, kırmızı erikKış meyve ve sebzeleri Kışları çıkan sebze ve meyveler uzun sürede yetişen ve vücudu ısıtan gıdalardır. Patates, havuç, soğan ve sarımsak gibi kök sebzeler bu gruba girer.
OCAK
Sebzeler; Lahana, brüksel lahanası, pazı, kereviz, havuç, karnıbahar, pırasa,bal kabağı, pancar, ıspanak, kara turp, kırmızı turp, brokoli
Meyveler; Elma, muz, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, kestane
ŞUBAT
Sebzeler; Hindibağ, frenk soğanı, pırasa, kırmızı turp, kereviz, lahana, brüksel lahanası, pazı, havuç, karnıbahar, bal kabağı, pancar, ıspanak, turp, brokoli
Meyveler; Elma, muz, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, kestaneİlkbahar meyve ve sebzeleriBu dönemde yapraklı sebzeler ideal. Marul, ıspanak, maydanoz ve fesleğen gibi.
MART
Sebzeler; Pancar, havuç, limon, kuşkonmaz, turp, bebe havucu, ıspanak, brokoli, marul, roka, biberiye, nane, maydonoz, tere.Karnıbahar, pırasa ve mandalina için ise son demler… Çağla ve enginar tezgahlarda yerini almaya hazırlanıyor...
Meyveler; Muz, elma
NİSAN
Sebzeler; Kuşkonmaz, enginar, bezelye, bakla, havuç, roka, taze sarımsak, biberiye, nane, maydanoz, tere, taze kekik, taze soğan.Lahana, brokoli ve kerevize artık veda ediyoruz. Çok yakında da dolmalık biber, marul alabilirsiniz.
Meyveler; Limon, çağlaKiraz ve erik için çok az daha beklemekte fayda var.
MAYIS
Sebzeler; Kuşkonmaz, bezelye, enginar, bakla, semizotu, barbunya, madımak, ebegümeci, arpacık soğan, marul, roka, soğan, sarımsak, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler; Can erik, çilek, dutDomates çok yakında tezgahta.Sonbahar meyve ve sebzeleri Havuç, tatlı patates, soğan, sarımsak, zencefil, cin biber gibi ısıtıcı besinlere menünüzde yer vermeye başlayabilirsiniz.
EYLÜL
Sebzeler; Havuç, salatalık, taze fasulye , yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, domates, börülce, bamya, kırmızı biber, mantar, mısır, barbunya, kabak, soğan, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler; Şeftali, karpuz, kavun, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık
EKİM
Sebzeler; Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar
Meyveler; Nar, üzüm, incir , kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz
KASIM
Sebzeler; Lahana, kereviz, havuç, karnıbahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, yerelması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler; Portakal, ayva, nar, greyfurt, armut, trabzon hurması, muz, kivi, mandalina, kestane
ARALIK
Sebzeler; Kara lahana, havuç, karnıbahar , bal kabağı, ıspanak, yerelması, brüksel lahanası , pazı, kereviz, pırasa, brokoli
Meyveler; Elma, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, muz, trabzon hurması, kivi, kestane,